Izgradnja trebevićkog Vidikovca pri samom kraju

19.07.2020. 20:35 / Izvor: Avaz.ba
Izgradnja trebevićkog Vidikovca pri samom kraju

Izgradnja novog veleljepnog restorana Vidikovac na Trebeviću, u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, napreduje punom parom i pri samom je kraju.

Izgradnja novog veleljepnog restorana Vidikovac na Trebeviću, u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, napreduje punom parom i pri samom je kraju, saznaje „Avaz“.  

Spektakularni snimci iz zraka koje objavljujemo na najbolji način pokazuju raskoš objekta koji će, prema planovima Grada Sarajeva, biti završen i otvoren u ovoj godini. Očekuje se da će ovaj ugostiteljski objekt na nekoliko hiljada kvadratnih metara obogatiti ponudu na olimpijskom Trebeviću i privući još veći broj gostiju.

Posljednja faza

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe za „Avaz“ da će investicija biti realizirana.  

"Ušli smo u završnu fazu izgradnje objekta koji će zaokružiti investicioni ciklus kojem je cilj bio da se Trebević vrati Sarajlijama. Već sada možemo reći da su naš plan i naša vizija s početka mandata ostvareni. Trebević je danas jedna od najvećih atrakcija ne samo za turiste nego i jedinstveni gradski park. Obnova restorana Vidikovac će upotpuniti ponudu i ona je logičan nastavak ulaganja nakon obnove žičare. Imat ćemo doista reprezentativan objekt. U skladu s najvišim standardima koji će obogatiti okruženje i biti nova vrijednost", naveo je on.

Ne treba, kako kaže, potcijeniti ni pozitivne ekonomske efekte, novo zapošljavanje i ukupan utjecaj žičare na turistički sektor.

Dvije dvorane

"Očekujemo da će objekt biti otvoren u ovoj godini. Osim restorana, imat ćemo dvije konferencijske dvorane i igraonicu. Ali pogled s ovog mjesta na grad je ono što će sigurno privući najviše pažnje. Vidikovac otvara nove vidike na naš grad i na to smo izuzetno ponosni. Želim zahvaliti i vijećnicima koji su podržali ovaj naš projekt. Naša je želja da na ovom mjestu imamo najpoznatije i najbolje svjetske brendove i težit ćemo tome da, kao i do sada, pružimo najbolje ovom gradu i građanima", dodao je Skaka.  

Jedan od najvažnijih projekata

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicionih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini, a dio je i velikog investicionog ciklusa u turizam koji predstavlja odgovor na nezabilježenu krizu izazvanu pandemijom. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije