Na Bjelašnici se gradi garaža sa 92 parkirna mjesta

19.11.2018. 13:51 / Izvor: TVSA
Na Bjelašnici se gradi garaža sa 92 parkirna mjesta

Cilj je proširiti saobraćajnicu i poboljšati odvodnju površinskih voda, kako bi putna komunikacija Babin do - Sinanovići dobila elemente regionalnog puta.

Povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak radova na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica na Bjelašnici.

Vlada kantona izdvojila je za tu namjenu dodatnih 1,5 miliona mraka, što će omogućiti da se planirani projekti i realizuju.U fokusu rekonstrkcije je pravac Gornja grkarica-Babin do i od njega prema Šabićima i Sinanovićima.

Od ukupno izdvojenog novca, dvije stotine hiljada maraka usmjerno je na završetak asfaltiranja saobraćajnice Babin do - Donja Grkarica. Za nastavak rekonstrukcije saobraćajnice od ulaza u Babin do do kružnog toka kod hotela Maršal, obezbjeđeno je nedostajućih 445 hiljada maraka.

Cilj je proširiti saobraćajnicu i poboljšati odvodnju površinskih voda, kako bi putna komunikacija Babin do - Sinanovići dobila elemente regionalnog puta. Do početka zimske sezone trebalo bi da bude gotova i nova saobraćajnica sa šetnicom u dijelu Bjelašnica 1, ističu u općini Trnovo. Kažu da su intezivirani i radovi na podzemnoj garaži.

"Sad radimo na odvodnji i pokrivanju garaže kako bi dobili trg koji neće biti popločan, te parkiranje ćemo imati kao i prilaz okolnim objektima", izjavio je pomoćnik načelnika Osman Smiječanin.

Uoči predstojeće zimske sezone posjetiocima će biti na raspolaganju, ističe Krupalija, 92 parkirna mjesta u garaži. Uz pomoć kantonalnih ministarstava saobraćaja i privrede ove godine na asfaltiranje lokalnih puteva utrošeno je pola miliona maraka. Isto toliko je već investirano u u radove koji su u toku.

U okviru ovog programa asfaltiranja, naglašava Krupalija već je završeno asfaltiranje dionice Babin do-Javorov do i puteve prema Žilićima, Sinanovićima, Raketnici i Lukavcu. Ostalo je još da se na proljeće nastavi asfaltiranje ugovorenih radova čija vrijednost je procijenjena na pola miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije