Na području Hadžića planirana gradnja stambenog naselja "Vilovac – Tarčin"

03.03.2020. 14:39 / Izvor: Akta.ba
Na području Hadžića planirana gradnja stambenog naselja 'Vilovac – Tarčin'

Na području općine Hadžići planirana je izgradnja stambenog naselja "Vilovac – Tarčin" sa 10 novih objekata, individualnog stanovanja.

Na području općine Hadžići planirana je izgradnja stambenog naselja "Vilovac – Tarčin" sa 10 novih objekata, individualnog stanovanja, saznaje Akta.ba poslovni portal.

Općinsko vijeće Hadžići je na sjednici održanoj krajem prošlog mjeseca utvrdilo Nacrta plana parcelacije pomenutog naselja i istu uputilo na javni uvid i javnu raspravu do 15.03.2020. godine.

Kako je predviđeno planom ukupna tlocrtna površina objekata iznosi 810,00 m2, ukupne BGP 2030,00 m2, sa prosječnom spratnošću S+P+1.

Kroz izradu idejnog rješenja hortikulture postojeće zelenilo će se naglasiti, štititi i ugraditi kao naseljsko zaštitno zelenilo uz prijedlog unaprijeđenja njihove strukture.

Dalje je predviđeno da se zelenilo uz objekte individualnog stanovanja urediti sa elementima atraktivnih hortikulturnih formi za sve tri vegetacione etaže ili sa voćkama kao pojedinačnih jedinki ili u vidu manjih ili većih grupacija.

Planiraće se da zelene površine svojom veličinom (minimalno 40 posto od ukupne površine parcele) i strukturom zadovolje potrebe korisnika, uz zastupljenost građevinske i biološke komponente, koje će se u hortikulturnom smislu smjenjivati i dopunjavati tokom cijele godine i doprinositi atraktivnosti prostora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije