Hadžiahmetović: Mladi će za već kupljene stanove dobiti subvencije

22.12.2021. 08:38 / Izvor: Akta.ba
 Enver Hadžiahmetović

Ministar Enver Hadžiahmetović kazao je da će mladima dati subvencije i za već kupljene stanove do 10.000 KM.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo negiralo je informacije koje su se pojavile u javnosti da će mladi, njih 864, od Vlade KS dobiti subvencije sa iznosima tek nešto višim od 1.000 KM za rješavanje stambenog pitanja.

Govoreći o ovoj temi, ministar Enver Hadžiahmetović naglašava da je ovaj saziv Vlade prvi koji je proveo projekt poticaja, gdje su za 113 mladih u ovoj godini već osigurali stanove, odnosno učešće Vlade u njihovoj kupovini sa iznosima od po 25.000 KM. Ukupno, radi se o sredstvima od tri miliona KM, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS. 

"Pored ovoga, odlučni smo da pomognemo mlade tako što ćemo dati subvencije i za već kupljene stanove do 10.000 KM. To pravo ostvarila su 864 aplikanta. Još nismo donijeli odluku koji je to iznos. Ali, koji god bude, to će ukupno biti najveći iznos koji je ijedna kantonalna vlada do sada izdvojila za rješavanje stambenih pitanja u KS", navodi Hadžiahmetović.

Prema sadašnjim procjenama, kako dodaje, to bi trebali biti pojedinačni iznosi između 5.000 i 7.000 KM, s tim da će potrebna sredstva biti osigurana njihovom internom preraspodjelom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije