Cazinska firma kupila novo zemljište, širi kapacitete

27.03.2022. 13:46 / Izvor: Akta.ba
nekretnine

U kabinetu cazinskog gradonačelnika u četvrtak je s domaćom firmom "Civić" doo potpisan Ugovor o kupoprodaji nekretnina.

U kabinetu cazinskog gradonačelnika u četvrtak je s domaćom firmom "Civić" doo potpisan Ugovor o kupoprodaji nekretnina. Riječ je kupoprodaji parcele u okviru Poslovne zone Ratkovac čija površina je 9.500 kvadratnih metara.

"Ovo je sigurno jedan bitan i vrijedan trenutak i ja se zahvaljujem kompaniji Civić odnosno njenom vlasniku koji hrabro i poduzetno širi kapacitete firme. U konačnici je ovo investicija vrijedna preko pet miliona maraka i predstavlja dio ukupnog širenja i napretka Poslovne zone Ratkovac. Značajan broj firmi je već ušao u ovu Poslovnu zonu i predstoji nam realizacija većeg broja investicija, a to je ono što nam najviše treba i na čemu smo do sada najviše radili", istaknuo je gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Osnovna djelatnost kompanije "Civić" je proizvodnja građevinske limarije i galanterije, lima u obliku crijepa i krovno-fasadnih profiliranih limova te metalnih konstrukcija. Proizvode i sisteme za odvod oborinskih voda kao i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi kao i stiropor.

Po riječima vlasnika i direktora firme Dževada Civića, u ovom trenutku firma ima maksimalno iskorištene kapacitete i njihovo širenje je nastavak dobrog poslovanja.

"S ovim projektom mi ćemo izmjestiti proizvodnju iz sadašnjih objekata i istu proširiti, a u postojećim kapacitetima smjestiti novu industriju. Ovo je zaista vrlo značajan iskorak koji, skupa s Gradom Cazinom, činimo za našu sredinu i njen prosperitet. Naravno da to podrazumijeva i nova radna mjesta i već u prvom koraku realizacije ovog projekta zaposlit ćemo još dvadesetak novih radnika", rekao je direktor Civić.

Kako je istaknuto, novi objekat ove firme biće površine oko 5.000 kvadrata i u njega će biti smještena potpuno nova tehnologija, mašine i oprema za proizvodnju.

Vrijednost potpisanog Ugovora je 112.600 maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije