CIJENE U BLAGOM RASTU

Potražnja za stanovima u Trebinju kao i prošle godine

22.11.2023. 14:30 / Izvor: SRNA
Stan

Potražnja za stanovima u Trebinju približno je ista kao i prošle godine, a cijene su stabilizovane ili su u blagom porastu

Potražnja za stanovima u Trebinju približno je ista kao i prošle godine, a cijene su stabilizovane ili su u blagom porastu na boljim lokacijama i kreću se od 3.200 do 4.500 KM po metru kvadratnom, izjavio je danas Srni Jovan Kovač iz agencije "HPM nekretnine".

Kovač je rekao da se u narednom periodu očekuje blaži porast cijena stanova s obzirom na trendove na tržištu.

On je dodao da bi, međutim, ako bude usvojen prijedlog o oslobađanju plaćanja PDV-a na kupovinu prvog stana, to bilo izuzetno povoljno za domaće stanovništvo, jer je, kako je rekao, taj iznos od 17 odsto ipak velika stavka.

"Na jednosobnom stanu to iznosi od 25.000 do 30.000 KM i za taj iznos stan može da se opremi, pa se očekuje da će još više domaćeg stanovništva, zahvaljujući tome, moći da kupuje stanove na kredit", istakao je Kovač.

On je dodao da bi na povećanje kupovine stanova domaćeg stanovništva moglo uticati i pojeftinjenje metra kvadratnog ukoliko bi investitori bili oslobođeni troškova rente i uređenja zemljišta, koji su veliki.

Kovač je napomenuo i da se u Trebinju najviše traže jednosobni stanovi, čak i garsonijere, ali da se prodaju i dvosobni i trosobni stanovi.

"Ništa se nije promijenilo ni kada su kupci u pitanju jer stanove u Trebinju najviše kupuju ljudi iz inostranstva, iz Beograda, kao i iz Banjaluke i Sarajeva, a jednosobne stanove domaće stanovništvo", naveo je Kovač.

On je dodao i da se u Trebinju sada gradi oko pet novih zgrada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije