Elitno naselje Novi Borik: Stanovi za modernog čovjeka

13.04.2010. 14:38 / Izvor: eKapija.ba
Elitno naselje Novi Borik: Stanovi za modernog čovjeka

Na desnoj obali rijeke Vrbas, 1.7 km od strogog centra grada, smjestiće se novoprojektovano naselje Novi Borik. Investitor ovog projekta je građevinska firma "Ekvator" iz Banjaluke, a budući poslovno-stambeni kompleks prostirat će se na dijelu privrednog kompleksa "Incel" na Medenom polju.

Novo naselje bit će smješteno daleko od buke, saobraćajne gužve i zastoja, ali će s druge strane biti povezano sa svim dijelovima grada. U blizini je Studentskog grada, sa kojim će biti povezan pješačkim mostom, i Gradskog olimpijskog bazena u Banjaluci, koji je zajedno sa novoizgrađenim Incelovim mostom već proširio postojeće okvire centralnog dijela grada.

Stanovnicima novog elitnog naselja bit će dostupni raznovrsnih sportski sadržaji kao što su tereni za tenis, fudbal i košarku. Osim toga, planirana je izgradnja vrtića, supermarketa, apoteke, banke, kao i objekata uslužne djelatnosti. U planu je izgradnja šetališta dužine hiljadu metara duž rijeke Vrbas.

Govoreći u brojevima, stambena površina naselja Novi Borik iznosit će 109.002 m², poslovne površine će se prostirati na 27.270 m², a podzemne garaže na 53.103 m². Trenutno se privodi kraju izgradnja prve zgrade u naselju Novi Borik, u bloku E, u kojoj će biti izgrađeno 36 stanova, a kupcima će biti na ponudi jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi. Prema projeku, planirana je izgradnja ukupno 2.000 stanova.

N.V.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije