SUCCESSO iz Sarajeva gradi Casa Modernu na Dobrinji – Urbani stanovi za 1850 KM

04.05.2010. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
SUCCESSO iz Sarajeva gradi Casa Modernu na Dobrinji – Urbani stanovi za 1850 KM

Nakon uspješne realizacije projekta "Bella Casa" Dobrinja, te prodaje svih stanova na tržištu se pojavio projekt "Casa Moderna" u izvođenju istog investitora- firme SUCCESSO d.o.o. iz Sarajeva.

Projekt nije podlegao tzv. komercijalizaciji i ponovno je na djelu neosporna kvaliteta gradnje.

Saznali smo da su prije pristupanja izgradnji objekta, obezbijeđene sve potrebne dozvole propisane od strane nadležne Općinske službe, te saglasnosti Javnih preduzeća, a regularna je i dokumentacija za predmetno zemljište.

Pažnju javnosti je zainteresovao podatak kakav recept za uspjeh su primijenili uposleni u ovoj firmi, kako bi prevladali krizu koja je prošle godine mahom zadesila ovu branšu. Po tvrdnji direktorice društva Šejle Gracić, odgovor je veoma jednostavan :

"Naš dugoročni cilj jeste, plasiranje kvalitetnih rješenja za stanovanje u glavnom gradu BiH. Kupci su to prepoznali i ukazali nam svoje povjerenje u vidu kupovine stanova – kvalitet je donio prevagu."

Ova perspektivna firma je odoljela napasti za primjenu materijala nešto nižeg kvaliteta, a ipak su formirali cijenu za kupovinu stanova već od 1850 KM po m2 sa uračunatim PDV-om od 17% uz mogućnost da se vrijednost stanova isplati parcijalno (u dijelovima) prije useljenja u stan – u decembru 2010.godine .

Glavni Izvođač radova konstruktivne faze je firma Welt gradnja d.o.o ,Deling d.o.o zadužen je za izvođenje elektroinstalacija, Garant d.o.o za mašinske instalacije, te vanjsku stolariju, dok su izvođače, kao i materijale za završne radove birali parcijalno kako bi postigli kvalitet pri izgradnji objekta.

Neki od ugradbenih materijala su: Tuš kada “Kolpa San", umivaonik "Villeroy&Boch", Armal baterije, Inker toaletna školjka...

Saznali smo da objekat "Casa Moderna" ima svega četrnaest stanova koji su raspoređeni u sklopu prizemlja i tri etaže uz primjenu kvalitetnih materijala, te vrhunskih profesionalno usmjerenih kadrova za izvođenje radova.

Projektovani stanovi su veličine 34 m2 – 107, 66 m2, odnosno mogu biti rješenje za odabir životnog kutka za jednu savremenu porodicu ma koliko članova da broji.

Blizina infrastrukture u vidu ustanova za obrazovanje za mališane svih uzrasta – Osnovne škole, te Dobrinjske gimnazije u izgradnji su razlog zašto je već 30% prodajnih kapaciteta popunjeno.

"Obezbijedili smo povjerenje tržišta i svojim projektima dokazujemo da je moguće graditi kvalitetne, urbane projekte manje veličine uz prigodnu cijenu .U ovakvim projektima jeste budućnost gradnje i investiranja", kazala nam je direktorica Gracić.

Ovo nije kraj, već sredinom godine, ova mlada i uspješna firma, planira gradnju novog projekta, čija je koncepcija još uvijek tajna, ali smo sigurni da će biti drugačija, kvalitetna i za tržište zanimljiva investicija.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije