U Visokom u planu izgradnja sportske sale sa bazenom vrijedne oko tri miliona KM

09.04.2012. 15:56 / Izvor: eKapija.ba
U Visokom u planu izgradnja sportske sale sa bazenom vrijedne oko tri miliona KM

Projektantice Općine Visoko, Nidžara Hadžiomerović i Lejla Skopljak završile su idejni projekat sportske sale sa bazenom koja će se nalaziti odmah kod Gimnazije Visoko. Projekat je ocijenjen značajnim, te je nedavno predstavljen i javnosti.

Projekat će se raditi fazno, odnosno u prvoj fazi bi se gradila sala dimenzija 45x35 metara sa 200 mjesta, koja će služit za potrebe školske djece i sportista sa područja općine Visoko.

"Sala će imati sve potrebne sadržaje, žensku i mušku garderobu, mokre čvorove, ambulantu, prostor za trenera...", pojašnjava za ekapija.ba Nidžara Hadžiomerović, ističući kako je u okviru hola predviđen i kafe bar.

U drugoj fazi trebao bi biti izgrađen bazen dimenzija 12,5 x 25 m. Ukupna vrijednost projekta kreće se od 2,5 do tri miliona maraka.

Hadžiomerović kaže kako Općina Visoko radi na zatvaranju finansijske konstrukcije.

"Ako sredstva budu pronađena, odmah bi se krenulo u izgradu glavnog projekta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, prikupljanja odobrenja za gradnju... Tako da bi sve moglo biti završeno u roku od jedne godine", pojašnjava Hadžiomerović.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije