Sarajevo dobija još jedan studentski centar

03.08.2012. 14:52 / Izvor: TVSA
Sarajevo dobija još jedan studentski centar

Uz pomoć Fondacije "Izvor nade" na području Općine Ilidža u toku je izgradnja studenstkog doma u koji će biti smješteno oko 130 studenta sa prostora cijele BiH .

Prioritet će imati oni koji imaju dobar uspjeh ili oni koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja, a završetak radova se očekuje u septembru.

Moderne prostrane sobe orijentalnog stila samo su dio budućeg izgleda novog studentskog doma na Ilidži kapaciteta više od 100 mjesta. Već su obavljeni razgovori sa studentima. Za smještaj vlada veliko interesovanje, ističu investitori. Ipak, prioritet je za - najbolje.

“Naš plan je da uzmemo djecu koja nisu u mogućnosti da plate i dio njih ćemo pokušati stipendirati, te na taj način im pomoći u smještaju”, rekao je za TVSA Harun Tursanović, direktor Fondacije "Izvor nade".

Inače, investicija je vrijedna 2,5 milona maraka. Sredstva su dijelom osigurali donatori iz cijele BiH. Izvođači su završili grube radove, postavljen je krov, a ugrađena je i spoljna stolarija.

Dom će imati kuhinju, bilblioteku sa učionicom, internet i sportske sadržaje.

Za unutrašnje opremanje doma potrebno je osigurati 1,5 miliona. S obzirom da donacije svakodnevno pristižu, u Fondaciji se nadaju da će tako i ostati do kraja izgradnje.

Otvaranje doma planirano je za septembar ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije