Početna cijena skoro pola miliona maraka

Ponovo oglašena prodaja Olimpijske kuće na Bjelašnici

04.07.2024. 09:38 / Izvor: Akta.ba
bjelasnica

Za učešće je potrebno uplatiti depozit od 46.570 KM.

Nakon neuspješne prodaje oglašene početkom godine, Kantonalna agencija za privlačenje i privatizaciju KS objavila je jučer javni poziv za učešće u aukcijskoj prodaji Olimpijske kuće na Bijelašnici, po cijeni koja je ista kao u februaru ove godine - 465.700 KM, javlja Akta.ba.

Zemljište sa kućom KO Presjenica je ukupne površine 1218 m2. Upisano je pravo vlasništva KJP "ZOI 84" Olimpijski centar Sarajevo sa udjelom 1/1, bez tereta. U katastru je ucrtan i uplanjen objekat, ali na licu mjesta objekat ne postoji.

Za učešće je potrebno uplatiti depozit od 46.570 KM, a učesnik aukcije umjesto depozita može dostaviti bankovnu garanciju na iznos depozita koja mora biti bezuslovna, neopoziva i plativa na prvi poziv Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, sa rokom važenja najmanje 60 dana od krajnjeg roka za dostavu prijava.

Aukcija će se održati u aukcionarskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, Ul. Aleja Bosne Srebrene bb – prizemlje, Sarajevo, dana 30. jula 2024. sa početkom u 11:00 sati. Registracija učesnika za aukciju će početi 2 sata prije početka aukcije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije