U Hotonju počela gradnja stambeno poslovnog objekta Libero

04.12.2013. 09:10 / Izvor: eKapija.ba
U Hotonju počela gradnja stambeno poslovnog objekta Libero
OTVORI GALERIJU

Objekat se sastoji od suterena (podzemna garaža), zatim prizemlja i tri sprata. Prvi sprat će sadržavati poslovne prostore, dok drugi i treći sprat imaju namjenu kolektivnog stanovanja sa 22 stambene jedinice.

Prije nekoliko sedmica počeli su radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta “Libero” u mjestu Hotonj na sjevernom ulazu u Sarajevo.

Ovaj projekat, koji je radio Projektni biro Arhitekt, predstavlja nesvakidašnju sintezu modernog načina življenja sa izrazito mirnom sredinom u kojoj preovladavaju stambeni porodični objekti. Zaseban kutak za najmlađe zajedno sa neposrednom blizinom supermarketa, osnovne škole, pošte, autobuske stanice, te sportsko-rekreativnog centra kao i ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život uz izvrsnu povezanost sa centrom Sarajeva, čini "Libero" idealnim izborom kako za porodice tako i za aktivne mlade ljude.

"Libero će biti objekat koji se nameće kao glavni reper tog prostora, svojim volumenom i koloritom. Naš ofis za ovaj objekat radi total dizajn, što je uobičajena praksa na Zapadu, dok se kod nas ovakav način projektovanja još uvijek rjeđe primjenjuje. On seže od izrade idejnog projekta, preko glavnog projekta, prijedloga enterijerskih rješenja i dizajna namještaja, zatim grafičkog dizajna prodajnih kataloga, izrade web-stranice i vođenje cjelokupne kampanje prodaje stambenih i poslovnih prostora", kazali su za eKapija.ba projektanti objekta Libero.

Agencija Prostor iz Sarajeva ekskluzivni je zastupnik projekta "Libero – Hotonj".

"Kombinacija atraktivne lokacije, visokog kvaliteta gradnje i maksimalno funkcionalno projektovanog prostora uz veoma prihvatljive cijene, čini ovu ponudu jedinstvenom u okruženju", navode iz ove agencije.

Inače, SPO Libero“ svojim gabaritom formira slovo "L" tako da je svojom najdužom frontalnom fasadom, orijentisan prema magistranom putu Sarajevo–Vogošća, dok je ka pristupnoj saobraćajnici okrenut sa unutarnjom fasadom koju formiraju dvije fasade unutarnjeg dvorišta. Objekat je podijeljen u tri funkcionalne cjeline koje su praktično podijeljene po etažama i to tako da je kolektivna garaža smještena u suterenskoj etaži , poslovni segment objekta koji se proteže na prizemnoj i 1. etaži i stambeni dio objekta koji je smješten na 2. i 3. etaži. Shodno tome svaka funkcionalna cjelina ima svoj odvojen pristup i ulaz-izlaz.

U cilju da se potencijalnim kupcima olakša rješavanje stambenog pitanja, projektovane su jednosobne, dvosobne i trosobne stambene jedinice optimalne veličine i funkcionalne dispozicije nastojeći pri tome da stambeni prostor bude iskorišten na najbolji način. Korištenje visokokvalitetnih materijala i opreme; između ostalog  5-komorna vanjska stolarija, prvoklasni parket slavonski hrast, enterijerska furnirana duplošperovana vrata “D&L”, kvalitetna protuprovalna italijanska vrata marke “Bertoni”, kvalitetna italijanska keramika, te posebnog komfora u vidu lifta iz zajedničke garaže, garantuju budućim stanarima uživanje visokog kvaliteta življenja dugi vremenski period.

Objekat se sastoji od suterena (podzemna garaža), zatim prizemlja i tri sprata.

Iz Prostora kažu da će prizemlje biti poslovnog karaktera i namijenjeno je za izdavanje u zakup odabranom trgovačkom lancu za potrebe super-marketa. Prvi sprat će sadržavati poslovne prostore, dok drugi i treći sprat imaju namjenu kolektivnog stanovanja sa 22 stambene jedinice.

Izvođač radova je sarajevska firma Rebuilding, a završetak izgradnje i tehnički prijem objekta planiran je najkasnije do 30.09.2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije