Na SPO Libero u Hotonju se završava izgradnja trećeg sprata

24.03.2014. 11:05 / Izvor: eKapija.ba
Na SPO Libero u Hotonju se završava izgradnja trećeg sprata
OTVORI GALERIJU

Radovi na Stambeno poslovnom objektu Libero – Hotonj počeli su u novembru prošle godine, a kako su za eKapija.ba potvrdili iz Agencije za nekretnine Prostor već su stigli do trećeg sprata.

Radovi na Stambeno poslovnom objektu Libero – Hotonj počeli su u novembru prošle godine, a kako su za eKapija.ba potvrdili iz Agencije za nekretnine Prostor već su stigli do trećeg sprata.

"Trenutno se završavaju grubi građevinski radovi na trećem spratu. Zainteresovanost je dosta dobra za ovu fazu projekta. Mada mi očekujemo da kada se fasada postavi za nekoliko mjeseci, da će porasti i zainteresovanost", kazao je u razgovoru za eKapija.ba Maho Taso, direktor Agencije Prostor.

Inače, SPO Libero se nalazi u ulici Donji Hotonj. Preko puta objekta smještena je HIFA-petrol benzinska pumpa, a sam objekat je postavljen je paralelno uz autobusku stanicu. U neposrednoj blizini nalazi se sportsko-rekreativni centar koji nudi terene za tenis, mali fudbal i druge sadržaje. Udaljenost objekta od škole je cca. 350m, a od ambulante cca. 500m.

Izvođač radova je sarajevska firma Rebuilding, dok je projektant Projektni biro Arhitekt.

"Zgrada se sastoji od suterena (podzemna garaža), prizemlja i tri sprata. Prvi sprat će sadržavati poslovne prostore. Drugi i treći sprat imaju namjenu kolektivnog stanovanja sa 22 stambene jedinice. Jednosobni stanovi su od 42 kvadrata, dvosobni od 42 do 55 m2, a trosobni od 59 do 64 kvadrata", navodi naš sagovornik.

Prizemlje će biti poslovnog karaktera i namjenjeno je za izdavanje u zakup odabranom trgovačkom lancu za potrebe super-marketa.

Završetak izgradnje i tehnički prijem objekta je planiran najkasnije do 30.09.2014.

Inače, projekat SPO Libero koji predstavlja nesvakidašnju sintezu modernog načina življenja sa izrazito mirnom sredinom u kojoj preovladavaju stambeni porodični objekti. Zaseban kutak za najmlađe zajedno sa neposrednom blizinom supermarketa, osnovne škole, pošte, autobuske stanice, te sportsko-rekreativnog centra kao i ostalih sadržaja neophodnih za ugodan i miran život uz izvrsnu povezanost sa centrom Sarajeva, čini “Libero” idealnim izborom kako za porodice tako i za aktivne mlade ljude.

Pri izgradnji se koristi kombinacija armirano-betonskog skeletnog i panelnog sistema vanjskih zidova debljine 20 cm. Nenosivi fasadni zidovi će biti izvedeni od termo-opečnog bloka debljine 25 cm, a svi vanjski zidovi obloženi termičkom akrilnom fasadom. Na prizemlju i prvom spratu (poslovni dio objekta) projektovana je aluminijska bravarija tipa FEAL termo 65 antracit boje, dok je na drugom i trećem spratu (stambeni dio objekta) projektovana PVC fasadna stolarija u bijeloj boji (6-komorni profil).

Svi stanovi će imati plinsko etažno grijanje (Vailant bojler, pločasti Al-radijatori), duplošperovana vrata DOORS&FLOORS, ulazna vrata BERTONI, parket hrast slavonski I klase, kvalitetna italijanska/španska keramika za stubište i lođe-balkone. U kupatilima će biti kvalitetna italijanska/španska keramika, te ugradbeni vodokotlići sa konzolama za WC-šolje. Pored toga zgrada posjeduje hidraulični lift iz podzemne garaže, telefonski priključak, kablovska TV i interfon.

Naseljeno mjesto Hotonj, sa cca. 6000 stanovnika, je udaljeno cca. 7km od centra Sarajeva, a 2km od centra Vogošće te zbog toga predstavlja idealan kompromis između užurbanog života u urbanoj sredini i mirne lokacije za stanovanje.

SPO Libero svojim gabaritom formira slovo „L“ tako da je svojom najdužom frontalnom fasadom, orijentisan prema magistranom putu Sarajevo–Vogošća, dok je ka pristupnoj saobraćajnici okrenut sa unutarnjom fasadom koju formiraju dvije fasade unutarnjeg dvorišta. Objekat je podijeljen u tri funkcionalne cjeline koje su praktično podijeljene po etažama i to tako da je kolektivna garaža smještena u suterenskoj etaži , poslovni segment objekta koji se proteže na prizemnoj i 1. etaži i stambeni dio objekta koji je smješten na 2. i 3. etaži. Shodno tome svaka funkcionalna cjelina ima svoj odvojen pristup i ulaz-izlaz.

Kolektivna parking garaža je povezana sa stambenim dijelom objekta i rezervisana je samo za stanare objekta, dok te dvije cjeline uopšte nisu vezane za poslovni dio objekta. Sa magistralnog puta Sarajevo-Vogošća, preko sporedne saobraćajnice koja prolazi pored objekta, planira se otvaranje pristupa saobraćajnici ka nagibnoj kosini (rampi) sa nagibom nešto manjim od 12% koja vodi u suterensku etažu gdje se nalazi garaža sa 18 parking mjesta. Sa sporedne pristupne saobraćajnice se dolazi u dvorište objekta koje će imati vanjski parking prostor sa zasebnim dijelovima za posjetioce stanara objekta i za posjetioce i korisnike poslovnih prostora, te odvojen kutak za djecu.

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije