Doboj: U planu izgradnja sportsko-rekreacionog kompleksa

11.11.2010. 14:22 / Izvor: eKapija.ba
Doboj: U planu izgradnja sportsko-rekreacionog kompleksa

U opštini Doboj početkom naredne građevinske sezone trebala bi početi izgradnja sportsko-rekreacionog kompleksa, sa hotelom, sportskom halom kapaciteta 4.000 mjesta i drugim pratećim sadržajima.

Nadležne službe već su poduzele prvi korak koji vodi realizaciji ovog projekta, a to je formiranje dokumentacije za eksproprijaciju zemljišta na kojem je predviđena izgradnja sportsko-rekreacionog kompleksa.

Općina Doboj za eksproprijaciju zemljišta između ulica Cara Dušana i Jug Bogdana izdvojila je 450 hiljada koliko je tržišna vrijednost te parcele. S obzirom da se radi o višemilionskoj investiciji, načelnik Doboja Obren Petrović nedavno sa delegacijom Vlade RS razgovarao o podršci za izgradnju sportske dvorane.

Premijer Milorad Dodik predložio je da Vlada RS otkupi 10 miliona KM obveznica opštine kako bi bila obezbijeđena finansijska podloga za izgradnju hale sportova.

Portparol općine Doboj Zdravko Đuričić potvrdio je da će se na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća naći tačka dnevnog reda na kojoj će se raspravljati o objavi javnog poziva za glavni projekat i javnog poziva za izvođača radova.

"Opština je svjesna teških uslova u kojima rade sportski klubovi u Doboju. Svi treninzi i sportske pripreme trenutno se obavljaju u dvorani Srednjoškolskog centra. S obzirom da veliki broj mladih uključen u sportske klubove, lokalna vlast je shvatila da je stvaranje odgovarajućih uslova za razvoj sporta jedini način za ulaganje u budućnost", istakao je Đuričić.

Drugi razlog za izgradnju sportske dvorane jeste i tradicionalni rukometni turnir šampiona, koji se u Doboju održava već 45 godina i koji je zapisan u kalendar Međunarodne rukometne federacije.

"Vjerujemo da će novi objekat u znatnoj mjeri poboljšati kvalitet života i sadržaja u gradu, a od ovog objekta imat će koristi i Turistička organizacija Doboja. Također, nije isključena ni mogućnost održavanja sajmova. Kao što je poznato, u Doboju se održava sajam male privrede, a izgradnjom ovog kompleksa sajam bi mogao dobiti novi i adekvatniji prostor", kazao je Đuričić.

N.V.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije