Split: Izdaje se Titova vila za 50.000 eura mjesečno

13.02.2015. 11:35 / Izvor: Jutarnji list
Split: Izdaje se Titova vila za 50.000 eura mjesečno

Split nudi hotelijerima Titovu vilu pod Marjanom u zakup na 30 do 40 godina, za 50.000 eura mjesečno, ali uz uslov da zakupac u njenu obnovu uloži 10 miliona eura.

Split nudi hotelijerima Titovu vilu pod Marjanom u zakup na 30 do 40 godina, za 50.000 eura mjesečno, ali uz uslov da zakupac u njenu obnovu uloži 10 miliona eura, piše jutarlji.hr.

Vila Dalmacija, u sastavu nacionalnog parka Marjan, važila je za sjedište komunističke elite, zbog čega je u Splitu i dalje zovu Titova vila, prenosi list.

Vila je bila u vlasništvu Grada Splita, koji ju je koristio u protokolarne svrhe, a ponekad iznajmljivao i za raskošna vjenčanja, ali to je donosilo samo gubitak.

Sada gradske vlasti namjeravaju da Vilu Dalmacija ponude u koncesiju onom ko uloži bar deset miliona eura u njenu obnovu. Vila je prošle godine je proslavila stotu godišnjicu.

Vrijednost vile i osam hektara zemljišta procijenjena je na 120 miliona eura.

Konkurs za dodelu koncesije još nije raspisan, ali prve informacije govore o tome da bi Split od koncesionara, osim početnog ulaganja, tražio i oko 50.000 eura mjesečne najamnine.

Investitor bi zauzvrat 30 ili 40 godina imao pravo da obavlja turističku djelatnost u Vili i na njoj da zarađuje, a objekat bi po isteku koncesije bio vraćen na upravljanje Splitu, piše Jutarnji list.

Foto: Cropix

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije