Otvoren novi objekat carinske ispostave u Mostaru vrijedan 1,7 miliona KM

24.04.2018. 15:51 / Izvor: Akta.ba
Otvoren novi objekat carinske ispostave u Mostaru vrijedan 1,7 miliona KM

Izgradnja nove moderne zgrade završena je za manje od osam mjeseci od početka radova, a ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM.

Novoizgrađeni objekat Carinske ispostave Aerodrom Mostar danas su svečano otvorili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula. Izgradnja nove moderne zgrade završena je za manje od osam mjeseci od početka radova, a ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM. Sredstva su bila osigurana u budžetu UIO.

Nova zgrada Carinske ispostave Aerodrom Mostar urađena je prema svim savremenim standardima za izgradnju objekata ovakvog tipa. Glavni poslovni objekat – administrativne namjene, ukupne je površine 843 m2. Pomoćni objekat ima površinu od 69m2. Oko objekata je formiran plato veličine  6.000 m2 površine. Obezbjeđen je parking prostor za sve korisnike. Kapacitet parkinga je 84 parking mjesta od čega je: 41 parking mjesto za službena vozila, 39 parking mjesta za stranke i 4 parking mjesta invalidne osobe.

U novosagrađenom objektu biće smještena carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje i službenici Granične policije BiH. Projekat je urađen prema dokumentaciji projektne kuće "Habitat" d.o.o. Mostar, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova je vršila je kompanija "SOPA" d.o.o. Posušje, dok je glavni izvođač radova bila tvrtka "Promark d.o.o. Mostar".

Radovi na izgradnji administrativno-poslovnog objekta izvedeni su u periodu 10.07.2017.- 28.02.2018.godine. Vrijednost izvedenih radova za novoizgrađeni objekat je ukupno je iznosila 1.732.147,00 KM, a sredstva su bila osigurana u budžetu Uprave za indirektno oporezivanje, saopštili su Uprave za indirektno oporezivanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije