Ništa od prodaje doma u Nedžarićima

29.05.2018. 08:03 / Izvor: Oslobođenje
Ništa od prodaje doma u Nedžarićima

Fokus rada Studentskog centra Sarajevo ove godine bit će na renoviranju soba i utopljavanju objekata.

Menadžment Studentskog centra Sarajevo i u ovoj godini nastavlja sa aktivnostima na poboljšanju studentskog standarda i života u domovima. Nakon što su prošle godine otvoreni vešeraj, fitnes-centar, restoran i kafe-bar za studente, lift za potrebe kuhinje, te renoviran osmi sprat u domu u Nedžarićima, fokus rada ove godine bit će na renoviranju soba, kao i utopljavanju objekata na Bjelavama i u Nedžarićima.

"Jedna od značajnih aktivnosti je utopljavanje studentskih domova, čime bi Studentski centar značajno smanjio račune za plin i struju. Imamo prozore na Bjelavama koji su iz 1983. i krajnje je vrijeme da ih promijenimo. Računali smo sredstva za ovaj projekat od prodaje naše zgrade u Nedžarićima, međutim, taj plan je propao jer je Vlada FBiH odustala od kupovine. Zbog toga moramo tražiti druge izvore finansiranja pa ćemo aplicirati kod Fonda za zaštitu okoliša FBiH za dobijanje sredstava", kazao je Tarik Curić, direktor Studentskog centra.

Prema njegovim riječima, Studentski centar iz svojih sredstava nastavit će sa renoviranjem soba, a za dom u Nedžarićima nabavljeni su novi jorgani, jastuci i 450 dušeka. Curić je najavio uskoro i raspisivanje konkursa za prijem novih studenata u domove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije