Počela izgradnja luksuznog naselja u Sarajevu investitora Emira Granova

21.06.2021. 13:22 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja luksuznog naselja Park Residence na lokalitetu Crni vrh u Sarajevu počela je ovih dana.

Izgradnja luksuznog naselja Park Residence na lokalitetu Crni vrh u Sarajevu počela je ovih dana. Prema videu koji je objavljen na Instagram profilu projekta, može se zaključiti da su mašine počele raščišćavanje terena i pripremu za gradnju objekata.

Emir Granov, direktor firme “Crni Vrh d.o.o. i investitor ovog projekta, rekao je ranije za Akta.ba da je planirana izgradnja rezidencijalno poslovnog kompleksa.

 

 

"Kompleks će imati dvije suterenske etaže u kojem će pored garažnih mjesta za stanare biti smještene i poslovne jedinice svojim sadržajem namijenjene za bolji kvalitet življenja u ovom kompleksu a što uključuje market, apoteku, frizersko kozmetičke usluge, vrtić, polikliniku, restoran, fitnes i spa centar i druge sadržaje namijenjene stanarima", ističe Granov.

Iznad suterenskih etaža planirana je izgradnja pet stambenih objekata u kojim će biti prostorije čistih i prostranih vizura, raznih kvadratura.

Inače, lokacija na uzvišenju iznad Marijin-Dvora, a prema naselju Ciglane, je dugi niz godina lokacija bila zapuštena i služila je kao leglo pasa lutalica, narkomana a pojedinim neodgovorim građanima je služila kao deponija smeća.

"Odgovorno tvrdimo da ni u kojem slučaju ne uzurpiramo niti uništavamo bilo kakvu javnu zelenu površinu. Naprotiv, u našem projektu je detaljno planiran koncept hortirikulture čime ćemo to zapušteno područje oplemeniti novim rastinjem", naglašava on, dodajući da su možda jedina investicijska firma koja je detaljno analizirala i angažovala stručna lica koja su izradila elaborat uticaja gradnje projekta na okruženje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije