Investicije / PROJEKTI

Pogledajte kako će izgledati Sportsko-turistički centar u Trnovu

18.10.2018. 11:45 / Izvor: Akta.ba

U Trnovu se gradi Sportsko - turistički centar Bjelašnica. Akta.ba ekskluzivno donosi izgled budućeg centra koji će se sastojati od otvorenih sportskih terena i građevina koje će biti dostupne svim građanima.

Centar bit će napravljen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

U sjevernom dijelu kompleksa planirana je izgradnja glavnog nogometnog terena dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom sa trbinama od 1.000 mjesta s istočne strane.

 

Iza tribine nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce. U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Centar će činiti i pomoćni nogometni teren, dimenzija 40×80 metara. Gradit će se i igrališta za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koja će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena.

Centralni objekt čini će sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim dolom, hotel i objekt poslovno-sportskog centra.

Projektom je predviđeno da će sportska dvorana imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje. Sa sportskom dvoranom će biti povezan i hotel koji će imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu te priručnu ambulantu i apoteku.

Inače, za izgled budućeg Sportsko-turističkog centra Bjelašnica se pobrinula firma Aksa iz Zenice. Vrijednost ovoga projekta je  oko 17 miliona maraka.

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije