Investicije / NEKRETNINE

Predstavnici Širbegović grupe posjetili Liebherr

11.12.2007. 11:13 / Izvor: eKapija.ba

Predstavnici Širbegović grupe posjetili su u novembru LIEBHERR, njemačkog giganta za proizvodnju toranjskih kranova. Tom prilikom je dogovorena saradnja između ove dvije firme.

"Trebamo biti ponosni što nam je jedna firma sa ovakvim referencama ukazala puno povjerenje i čast da sarađujemo s njima. Zbog toga sam pun entuzijazma i smatram da je to za cjelokupnu Širbegović grupu izuzetno važno. Ali, koliko je to dobra stvar za nas, toliko je i ozbiljna. Daje nam privilegiju, kakvu samo rijetki imaju, ali i obavezu da to u potpunosti opravdamo. Nameće nam obavezu odgovornosti i maksimalne angažovanosti na obavljanju poslova. To je ustvari ono što i ja svakodnevno tražim od svojih uposlenika", kazao je Faruk Širbegović, predsjednik Grupe.

Rukovodstvo LIEBHERR-a je naglasilo kako njihova firma ima izuzetno dobre tržišne pozicije, ali i stalnu potrebu za kooperacijama, gdje kao posebno ozbiljnog partnera vide Širbegović grupu.

Prilikom posjete, razmotrene su i mogućnosti konkretne saradnje. Radi se prvenstveno o isporuci čeličnih konstrukcija za objekte koje LIEBHERR namjerava izgraditi u narednoj godini. Prvobitnim dogovorom planirana je isporuka od oko 1000 tona čelične konstrukcije, koja bi bila isporučena na jedan od dva moguća načina:

- čelična konstrukcija bi se izrađivala u pogonima u Gračanici, a zatim transportovala u Biberach i montirala ili

- nabavku materijala, te izradu pozicija bi izvršio Liebherr-a, a proizvodnju i montažu bi izveli naši radnici sa njihovom opremom i uz njihov nadzor.

Cijena proizvodnje je već dogovorena, a planirano je da se za prve isporuke materijal dobavlja od naručioca, da bi se kasnije organizovala nabavka od domaćih dobavljača. Isporuka gotovih pozicija obuhvatit će: pojasnice stubova (bez elemenata veze), dijagonale (pripremljene za zavarivanje), sekcije stubova (za razne tipove), kao i ostale pozicije toranjskog krana (podesti, penjalice, zatege, nastavak stuba, kontraruka itd.).

Dogovoreno je da u narednom periodu Širbegović grupa pošlje nekoliko svojih radnika na obuku u LIEBHERR, kao i niz aktivnosti koje bi olakšale dogovorenu saradnju.

Širbegović Group / eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije