Obilježena 22. obljetnica kompanije Širbegović

17.04.2012. 17:08 / Izvor: eKapija.ba
Obilježena 22. obljetnica kompanije Širbegović

Kompanija Širbegović 17. aprila obilježava 22 godine svog uspješnog postojanja. Od svog nastanka 1990. godine pa do danas, kompanija je bila izložena raznim izazovima: ratni i poslijeratni period i obnova, zatim politička previranja, koja investitorima odašilju negativnu sliku o Bosni i Hercegovini, kao potencijalnom mjestu ulaganja kapitala, i napokon, svjetska ekonomska kriza.


Usprkos svim nedaćama, na koje je nailazila u toku svog razvoja, Kompanija Širbegović je izrasla u respektabilnu grupu za inženjering, projektovanje i izvođenje građevinskih radova, a hiljade izgrađenih objekata u zemlji i inostranstvu su dokaz povjerenja domaćih i stranih investitora u bh. kompaniju. Postoji čitav niz domaćih i stranih renomiranih kompanija koje su i po nekoliko puta gradnju svojih objekata povjeravale Širbegović kompaniji. A samo zadovoljan klijent postaje stalni klijent-partner i poslovni prijatelj.


Protekle 2011. godine je ostvarena dobit od 1 milion KM, što je, s obzirom na teške tržišne uvjete poslovanja, ipak dobar rezultat. U prvom tromjesečju 2012. godine su potpisani ugovori u vrijednosti od preko 30 miliona KM, što upućuje na zaključak da bi tekuća godina mogla biti uspješnija od prethodne, te da polako dolazi do stabilizacije tržišta.


Kada se pogleda unazad, može se biti zadovoljno postignutim, ali su oči menadžmenta i cijelog Kolektiva uprte u budućnost, na ugovaranje novih poslova, uvođenje novih tehnologija, stručno osposobljavanje zaposlenika i dalje osvajanje novih tržišta.

S obzirom da kompanija Širbegović posjeduje sve potrebne certifikate, za obavljanje poslova u EU i ostalim zemljama, procjena je da će se i dalje minimalno 70 posto poslova obavljati u inostranstvu (uključujući i zemlje EU). Dakle, nema bojazni od gubljena tržišta u Hrvatskoj, a kasnije i Srbiji, nakon ulaska naših susjednih zemalja u Evropsku uniju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti