Žalbe građana usporavaju početak gradnje Hotela "Tilia" u Gračanici

12.03.2020. 13:52 / Izvor: Akta.ba

Grad Gračanica i dalje čeka na početak gradnje novog, veleljepnog hotela, kakvog ovaj grad zaslužuje.

Grad Gračanica i dalje čeka na početak gradnje novog, veleljepnog hotela, kakvog ovaj grad zaslužuje.

Naime, bivši hotel Park, a sada hotel Tilia (u prijevodu lipa), postao je prije nekoliko godina vlasništvo Samira Ćurića, direktora firme Plamingo Gračanica.

S obzirom na razne informacije i dezinformacije koje dolaze do građana, pa i preko društvenih mreža u vezi sa Hotelom "Tilia", uključujući i one da je ovaj objekat ruglo grada i slično, građanima se obratila gradska uprava Gračanice.

"Hotel 'Tilia', ranije 'Park' je simbol Gračanice iz prošlih vremena. U postupku privatizacije i taj hotel je privatizovan i danas je u vlasništvu Samira Ćurića. Vlasnik je isti kupio sa željom da na toj lokaciji napravi puno kvalitetniji, sadržajniji, funkcionalniji hotel koji će svojim novim izgledom i sadržajem privući posjetioce i oživiti gračaničku čaršiju, navode iz gradske uprave.

Nakon određenih konsultacija sa Službom urbanizma o mogućnosti gradnje sasvim novog hotela na istoj lokaciji uz odgovarajuće proširenje angažovan je vrhunski arhitekta Amir Vuk Zec za izradu idejnog rješenja. 

Izrada je trajala nešto duže, nakon čega se ušlo u postupak izdavanja urbanističke saglasnosti. 

"I tu je postupak trajao duže, jer su se pojavili susjedi koji su postavljali odgovarajuće uslove o kojima se moralo izjašnjavati i tražiti rješenja. Kada se mislilo da se sve završilo i usaglasilo pripremljena i urbanistička saglasnost na koju je jedan od susjeda iz stranaka u postupku podnio žalbu višem organu. Dok se ne riješi žalba, postupak se obustavlja", pojašnjavaju nadležni, dodajući da bi što se tiče vlasnika Ćurić Samira, stari hotel već bio srušen i uveliko bi se radio novi. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije