Privatizacija hotela "Dalmacija" vraćena na ponovni postupak​

12.11.2020. 13:05 / Izvor: Akta.ba
Privatizacija hotela 'Dalmacija' vraćena na ponovni postupak​

Federalna vlada danas je poništila rješenje Agencije za reviziju privatizacije u FBiH od 12.12.2016. godine.

Federalna vlada danas je poništila rješenje Agencije za reviziju privatizacije u FBiH od 12.12.2016. godine o izvršenoj reviziji pretvorbe i privatizacije hotela "Dalmacija" d.o.o. Kiseljak i predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak.

U ponovnom postupku će prvostepeni organ, prema utvrđenim manjkavostima, raspraviti sve pravno relevantne činjenice, uz precizno iznošenje razloga zbog kojih nije uvažen niti jedan zahtjev stranke u žalbi, dovesti u vezu pojedinačno i zajedno sve razmatrane dokaze, te ukazati na razloge koji su bili odlučujući pri ocjeni dokaza.

Također će, obzirom na predmet postupka, navode žalitelja i dokaze, na nedvosmislen način cijeniti relevantnu činjenicu koja ukazuje da je revizija privatizacije provedena na nezakonit način, na što sugerišu navodi iz žalbe o nezakonitosti krucijalnih dokaza na kojima se žalba zasniva. Obzirom na takvo činjenično stanje će izvesti zaključak, te donijeti novo i na zakonu osnovano rješenje, zaključeno je na današnjoj sjednici Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije