Potpisan predugovor

Ko stoji iza firme koja je za 4,8 miliona KM kupila Hotel Đuro Salaj u Gradcu?

27.07.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba
ĐURO SALAJ

Kako kažu, prodaja nije okončana, već je potpisan predugovor i u toku su pripreme za zaključenje ugovora o kupoprodaji prava.

Na sedmi Javni poziv za prodaju prava vlasništva na Hotelu "Đuro Salaj" sa pripadajućim zemljištem u Gradcu, Republika Hrvatska, kojeg je Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine objavila 15.06.2021. godine dostavljena je jedna ponuda od ponuđača "S DRIVE rent" d.o.o. Kiseljak, Podružnica Zagreb, potvrđeno je iz Agencije za privatizaciju FBiH za Akta.ba.

"Sa ovom firmom je postignuta je cijena u iznosu od 4.878.654,52 KM, te je zvanični kupac hotela "S DRIVE rent" d.o.o. Kiseljak, Podružnica Zagreb", rečeno je.

Napominju da prodaja nije okončana, već je potpisan predugovor i u toku su pripreme za zaključenje ugovora o kupoprodaji prava.

Inače, firma u Kiseljaku je u međuvremenu promijenila naziv u "SISS nekretnine" d.o.o. Kreševo i registrovana je za iznajmljivanje i davanje u zakup automobila i motornih vozila lake kategorije. Direktorica je Sara Stanić, dok vlasnička struktura nije prikazana.

 

 

Podsjetimo, pravni sljednici, odnosno vanknjižni vlasnici hotela su društva iz sastava Elektroprivrede BiH, odnosno rudnici  - RMU Đurđevik, RMU Zenica, RMU Kakanj, RMU Breza, RMU Banovići, Strojni Breza, RMU Miljevina u stečaju i Aluminij d. d. Mostar.

Još uvijek nije poznato za šta će sredstva biti iskorištena jer Odluku o raspodjeli novčanih sredstava donosi Vlada Federacije BiH u skladu sa Uredbom o načinu korištenja novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa preduzeća i banaka.

Hotel je devastiranom stanju, a njegova vrijednost, zajedno s pripadajućim parcelama zemljišta padala je godinama.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije