Vlada FBiH poništila rješenje o reviziji privatizacije Granita

28.01.2022. 08:52 / Izvor: Akta.ba
granit

Na prijedlog stručnog radnog tijela, Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici poništila rješenje Agencije za reviziju privatizacije u FBiH.

Na prijedlog stručnog radnog tijela, Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici poništila rješenje Agencije za reviziju privatizacije u FBiH od 28.9.2017. godine o izvršenoj reviziji pretvorbe i privatizacije privrednog društva Granit d.d. Jablanica, te ovaj predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak.

Među ostalim usvojenim zaključcima sjednice, Vlada je donijela odluku o neposrednom sazivanju za 16.2.2022. godine vanrednih skupština dioničara privrednog društva Binas d.d. Bugojno i BNT - TMiH d.d. Novi Travnik.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznalo je Vladu FBiH sa informacijom o stanju u privrednim društvima namjenske industrije Zrak d.d. Sarajevo, Tehnički remontni zavod d.d Hadžići, Binas d.d. Bugojno i BNT TMiH d.d. Novi Travnik.

Vlada je zadužila nadzorne odbore i uprave ovih privrednih društva da hitno sačine planove mjera i aktivnosti s ciljem prevazilaženja trenutnog stanja i stvaranja uslova za samoodrživo poslovanje.

Vlada FBiH se upoznala sa informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o rješenju od 29.9.2021. godine i izvještaju od 29.9.2021. godine Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH o izvršenoj reviziji pretvorbe i privatizacije IP Krivaja d.o.o. Zavidovići - u stečaju, a resorno federalno ministarstvo rješenje će dostaviti Federalnom pravobranilaštvu na nadležno postupanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije