Mittal poboljšao ponudu za rudnik Ljubija

Investicije / PRIVATIZACIJA

Mittal poboljšao ponudu za rudnik Ljubija

Prema saznanjima sindikata, ponuda kompanije "Arcelor Mittal" je poboljšana i unapređena u svim segmentima u odnosu na prethodnu.

07.07.2016. 12:47 / Izvor: Akta.ba

Sindikat rudnika "Arcelor Mittal Prijedor" izrazio je uvjerenje da će vlasti imati sluha da detaljno i stručno razmotre obje ponude za kupovinu državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ "Ljubija" Prijedor i da će prilikom odlučivanja imati u vidu pouzdanost trenutnog partnera, kompanije "Arcelor Mittal", kao i ozbiljnost i realnu osnovanost njene ponude.

"Nakon informacije u medijima da su obje zainteresovane strane dostavile inovirane ponude za kupovinu državnog kapitala u RŽR-u želimo da izrazimo svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je i kompanija 'Arselor Mital' dostavila svoju ponudu, u skladu sa obećanjima koja su nam dali na nedavno održanom sastanku", saopštio je Sindikat.

Prema saznanjima sindikata, ponuda kompanije "Arcelor Mittal" je poboljšana i unapređena u svim segmentima u odnosu na prethodnu. "Što je najvažnije, temelji se na realnim mogućnostima i planovima za dalji siguran nastavak rada, ali i proširenje naših aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Sindikat smatra da to daje nadu i za dalje zapošljavanje i sigurniju budućnost, kako ove firme, tako i grada Prijedora, sa uvjerenjem da nastavak rudarskih aktivnosti na napuštenim kopovima omogućava prosperitet sadašnjih i generacija koje dolaze.

Vlada Republike Srpske je krajem juna povukla iz skupštinske procedure prijedlog odluke o davanju saglasnosti o prodaji 64,98 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor metodom neposrednog odabira kupca, jer je "Arcelor Mittal" iskazao želja da uđe u pregovarački postupak o kupovini akcija u "Ljubiji".

PODIJELI:

TAGOVI:

#privatizacija

#rudnik Ljubija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije