Hotel "Stella" dobio novog vlasnika

19.01.2018. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Hotel 'Stella' dobio novog vlasnika

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP ''Salus Hotel Stella'' d.o.o.

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na Sporazum o ustupanju ovlasti u gospodarskom društvu HUTP ''Salus Hotel Stella'' d.o.o. Neum na osnovu kojeg će Federalna vlada BiH biti brisana u registru Suda kao vršitelj ovlaštenja i obaveza po osnovu državnog kapitala, a upisana Vlada Hercegovačko-neretvanskog županije, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Inače, 2014. godine iniciran je pokušaj privatizacije neumskog hotela "Stella" koji se, prema tadašnjem pisanju medija, već te godine trebao nalaziti u vlasništvu Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi bljesak info.

Privatizacija je propala zbog spora u vezi s nadležnošću između Agencije za privatizaciju FBiH i Agencije za privatizaciju HNŽ, kada se taj spor riješio odlukom Ustavnog suda FBiH što je okončano u korist Županijske agencije.

Tako se, kako smo tada pisali, uskoro očekivalo raspisivanje javnog poziva za privatizaciju državnog kapitala od 62,43 posto u ovom neumskom hotelu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije