Traži se tehnička pomoć za izgradnju dionice autoceste od tunela Kvanj do Bune

28.03.2019. 10:55 / Izvor: Akta.ba
Traži se tehnička pomoć za izgradnju dionice autoceste od tunela Kvanj do Bune

Izgradnja tunela Kvanj - Buna u ukupnoj dužini od 5,25 km financirat će se iz ugovora o kreditu potpisanog s EIB-om.

U toku je međunarodni javni poziv za nabavka usluga tehničke pomoći za Projekat autocesta na Koridoru Vc - izgradnja dionice autoceste od tunela Kvanj do Bune, koji će se financirati iz sredstava zajma EIB-a.

Izgradnja tunela Kvanj - Buna u ukupnoj dužini od 5,25 km financirat će se iz ugovora o kreditu potpisanog s EIB-om.

Očekuje se da će projekt  započeti u septembru 2019. s procijenjenim trajanjem od 39 (3 + 36) mjeseci i razdobljem obavijesti o greškama od 24 mjeseca.

Vrijednost projekta je 800.000 eura.

Predmet ovog poziva je iskazivanje interesa su konsultantske usluge za tehničku pomoć PIU Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine doo Mostar za projekt na Koridoru Vc, dionica Tunel Kvanj-Buna.

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine doo Mostar (poslodavac), u ime korisnika, namjerava uvrstiti konsultantske kompaniju radi pružanja tehničke pomoći  pri izvedbi projekta navedenog ugovora.

Opći cilj usluga za upravljanje PIU-u je osigurati profesionalnu, učinkovitu i optimalnu koordinaciju aktivnosti strana uključenih u projekt.

Konzultant će pomoći jedinici za provedbu projekta, dodati sredstva organizaciji i pružiti pomoć u osiguravanju uspostavljanja odgovarajućih sistema kontrole i organizacije kako bi se učinkovito i vremenski i finansijski upravljalo projektom kojeg finansiraju međunarodne finansijske institucije.

Glavni cilj za uspješnu realizaciju ovog projekta je pomoć u svakodnevnom upravljanju projektom u svim njegovim segmentima, a posebno u upravljanju potraživanjima, povezivanju s dizajnerima, recenzentima, nadzornim inženjerima, izvođačima i odgovornim predstavnicima JPP-a, upravljanju rizicima, savjetovanjem o specifična tehnička pitanja, kao i pomoć u suradnji s međunarodnim financijskim institucijama. Konzultant će dodati resurse i stručnost za učinkovito upravljanje složenim projektom s mnogim zainteresiranim stranama.

Također, specifični cilj usluga je pružanje pomoći PIU-u s provedbom ugovora, administracijom i nadzorom kako bi se osiguralo da se program radova učinkovito i brzo implementira i završi u skladu s ugovornim uvjetima i tehničkim opisom te da podrži uvođenje suvremenog transporta, tehnologije..

Ograničenja prihvatljivosti: poziv za iskazivanje interesa otvoren je tvrtkama i zajedničkim ulaganjima iz svih zemalja. Sukladno svojoj politici sankcija, Banka neće osigurati financijska sredstva, izravno ili neizravno, pojedincu ili subjektu koji su predmetom financijskih sankcija koje je nametnula EU, bilo samostalno ili u skladu s financijskim sankcijama koje je odredila Ujedinjeno Kraljevstvo. Vijeća sigurnosti na temelju članka 41. Povelje UN-a.

Konsultant će morati ispuniti minimalne kriterije, kao što su da prosječan godišnji promet podnositelja zahtjeva za proteklih 5 godina (2014. - 2018.) mora premašiti 2.500.000 eura. Revidirana financijska izvješća i bilance za posljednjih 5 godina (2014. - 2018.) moraju pokazati ispravnost financijskog položaja podnositelja zahtjeva, pokazujući dugoročnu profitabilnost.

Zatim da je podnositelj zahtjeva uspješno završio npr. privremeno prihvaćanje ili izdanu potvrdu o odgovornosti za nedostatke kao jedinog konzultanta, vodećeg partnera ili partnera u JVCA-u u posljednjih 5 godina, najmanje 2 velika slična projekta na autocesti / autocesti kao FIDIC inženjer s konzultantskim uslugama vrijednost usluge 2.500.000 eura po projektu ili savjetnik za tehničku pomoć / upravljanje projektima s konzultantskim uslugama u vrijednosti od 600.000 eura po projektu.

Poziv je otvoren do 29.4.2019 godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije