Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za izvođenje radova na zaštiti "Malih ada" u Bosanskoj Krupi

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana, a počinju čim vodostaj Une bude na prihvatljivom nivou.

12.06.2019. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Agencija za vodno područje rijeke Save i Općina Bosanska Krupa sa konzorcijem kojeg čine BC-GRADNJA i ŠPIC BETON potpisali su ugovor o izvođenju radova na zaštiti „Malih ada“ u Bosanskoj Krupi vrijedan 198.858,59 KM.

Radovi na zaštiti "Malih ada", kompleksa od osam riječnih ostrva povezanih drvenim mostovima, podrazumijevaju postavljanje šipova, zasipanje obala prirodnim materijalima, humusiranje i uređenje prilaza rijeci Uni.

"Ade su kao riječna ostrva vrlo podložne eroziji. To je prirodan proces na koji se ne može utjecati ali se mora voditi računa o zaštiti. Male ade ili Zeleni otoci kako ih zovu u posljednje vrijeme su prirodno, turističko blago Bosanske Krupe i to su prepoznali u Agenciji za vodno područje rijeke Save pa u svoj plan za ovu godinu uvrstiti i ove aktivnosti", ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Sredstva od skoro 200 hiljada KM za radove u svrhu zaštite riječnih ostrva osigurala je Agencija za vodno područje rijeke Save. 

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana, a počinju čim vodostaj Une bude na prihvatljivom nivou.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije