Trnovo veliko gradilište: Grade se putevi, kanalizaciona mreža i planinski dom

16.07.2019. 12:27 / Izvor: Akta.ba
Trnovo veliko gradilište: Grade se putevi, kanalizaciona mreža i planinski dom

Početkom građevinske sezone u Trnovu je pokrenuta realizacija više projekata, a za nadolazeće već je pokrenuto više postupaka javnih nabavki.

Početkom građevinske sezone u Trnovu je pokrenuta realizacija više projekata, a za nadolazeće već je pokrenuto više postupaka javnih nabavki.

Neki od projekata čija bi realizacija mogla krenuti uskoro su: izvođenje radova na izgradnji bioprečistača u naselju Ostojići, izvođenje radova na izgradnji vodovoda Brda-Trebečaj, izvođenje radova na uređenju korita rijeka, izvođenje radova na uređenju suhih potoka, izvođenje radova na rehabilitaciji lokalnih cesta Ostojići i Omenik, izvođenje radova na izgradnji kanalizacija Elezovići, Umoljani i Boljanovići...

Općina planira graditi i planinski dom na Pandurici. Tender za izbor izvođača radova već je objavljen, a vrijednost posla bez PDV-a je 179.487,20 KM bez PDV-a.

Dok bude izabran izvođač radova za pomenute projekte uTrnovu napreduju radovi na sanaciji, rekonstrukciji i zaštiti puta Babin Do – Šabići, dionica Bijele Vode- Šabići.

Izvođači radova su: Grakop  d.o.o. Kiseljak i Orman d.o.o.

 

Također, na ovoj dionici puta, će se izgraditi potporni zidovi na mjestima gdje je potrebno. Planirana je također i obnova saobraćajne signalizacije.

Za ovaj projekat, za pomenutu dionicu puta i Općina Trnovo izdvojila je sredstva iz Budžeta ukupne vrijednosti sa PDV-om od 290.687,04 KM , te potpisala Ugovor sa kompanijom MGBH za izvođenje radova.

U ovoj općini radi se i na izradi projekta sportskih ploha i dječijeg igrališta. Four Lines d.o.o. povjeren je ovaj posao. Firma Dolovi d.o.o. Sokolac dobila je posao sanacije i asfaltiranja puta u Ostojićima. Firmi Nezirević Inžinjering d.o.o. Sarajevo je povjeren posao izgradnje bazena, dok je firma Almy-Transport d.o.o. iz Zenice dobila ugovor vrijedan 3.400.000,00 KM  na izgradnja infrastrukture u obuhvatu poslovno-sportskog centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije