Grad Trebinje pokreće izgradnju biciklističke staze od 15 kilometara

09.09.2019. 14:44 / Izvor: Akta.ba
Grad Trebinje pokreće izgradnju biciklističke staze od 15 kilometara

U izgradnju staze uključile su se gradske javne ustanove, preduzeća, te nevladine organizacije i pojedinci koji su spremni da učestvuju u izvođenju radovima.

Grad Trebinje će od 11. do 13. oktobra biti domaćin Balkanskog prvenstva u biciklizmu, koje će okupiti oko 200 takmičara iz više država ovog dijela Evrope, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao će grad pomoći organizovanje ove trke i pružiti svu neohodnu logističku podršku.

“Očekuje nas više od 200 takmičara iz 11 država. Vjerujem da će to biti svojevrsni biciklistički spektakl kakav Trebinje i zaslužuje”, naveo je Ćurić.

On je izrazio uvjerenje da će ova trka postati tradicionalna sportska, ali turistička manifestacija, zbog čega se grad odlučio da u cjelosti sanira bivšu željezničku prugu od Polica do Jazine i pretvori je u biciklističku stazu.

“Radovi počinju ove sedmice i odvijaće se u dvije faze. Prvu fazu čini sanacija pruge u dužini od oko pet kilometara od novoizgrađene saobraćajnice u Mokrim Dolovima, kroz tunel u Policama, preko Željezničkog mosta, štrekom uz Goričko jezero do Banjevaca, dok će se u drugoj fazi biti sanirana dionica do Jazine”, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, u izgradnju staze uključile su se gradske javne ustanove, preduzeća, te nevladine organizacije i pojedinci koji su spremni da učestvuju u izvođenju radovima.

Predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Кuvalja rekao je da će na Balkanskom prvenstvu učestvovati takmičari iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Grčke, Кipra, Turske, Moldavije, Rumunije, Bugarske.

On je istakao da će se organizovati nekoliko trka, a da će glavne trke imati 120, odnosno 50 kilometara, a da će posebna trka biti organizovana i za naše najmlađe sugrađane.

Кuvalja je našim sugrađanima bez roditelja uručio po biciklo – poklon Saveza na čijem je čelu.

Pomoćnik ministara trgovine i turizma Republike Srpske Dragana Ristić istakla je da će ministarstvo podržati ovu trku, jer ona, pored ostalog, promoviše i turističke potencijale Trebinja i Republike Srpske.

Trku organizuje Biciklistički savez Srpske uz podršku Grada Trebinja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije