Novim "Cycling Rural" projektom do povećanja turističke aktivnosti cikloturizma

01.11.2019. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Novim 'Cycling Rural' projektom do povećanja turističke aktivnosti cikloturizma

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Prezentacija projekta "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CYCLING RURAL", na kojem su projektni partneri ujedno potpisali i sporazum o partnerstvu na projektu, upriličena je danas u hotelu Bigeste, Ljubuški.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore", provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura.

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude Jadranskog zaleđa. U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva. U Herceg Novom cilj je integrirati atraktivne, ali još uvijek neprepoznate mountain bike staze u zaleđu, u jedan turistički proizvod koji će isto tako sadržavati odmorišta i vidikovce, te će se promovirati kroz "Cycling Rural".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije