Privredni div u Brčko ulaže pola milijarde KM, posao za oko 4.000 ljud

02.12.2019. 12:59 / Izvor: SRNA
Privredni div u Brčko ulaže pola milijarde KM, posao za oko 4.000 ljud

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić najavio je da će naredne sedmice biti potpisan memorandum sa SCO grupacijom.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić najavio je da će naredne sedmice biti potpisan memorandum sa SCO grupacijom kojim je predviđeno da u narednih deset godina u Brčko bude investirano pola milijarde KM i zaposleno oko 4.000 ljudi.

Milić je rekao Srni da je riječ o domaćoj firmi koja se dokazala veoma uspješnim poslovanjem u Brčkom i regionu i koja na ovim prostorima ima ozbiljne i dugoročne planove.

On kaže da je važno da Memorandum pretpostavlja i intenzivan javno-privatni dijalog, sa ciljem stvaranja neophodnog pravnog ambijenta za sveobuhvatan razvoj Brčkog.

"Naša namjera je da kroz angažman na realizaciji ove poslovne inicijative dođemo do zakonskih rješenja koja će ubuduće omogućiti efikasno rješavanje zahtjeva svih investitora, pod jednakim uslovima", naveo je Milić.

On je izrazio uvjerenje da poslije ove inicijative sa SCO grupacijom uslijediti i druge poslovne inicijative.

"Pokušavam da shvatim skepticizam dijela javnosti, koji se poziva na neka druga negativna iskustva. Međutim, ogromna je razlika u odnosu na te primjere iz prošlosti", rekao je Milić i dodao da je ohrabren odlukom Skupštine distrikta da podrži ovaj memorandum.

On je rekao da su u toku razgovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o izgradnji cjevovoda duž trase obilaznice, što će omogućiti poboljšanje snabdijevanja vodom, posebno uz izvorište Plazulje, kao i u selima u istočnom i južnom dijelu distrikta.

Milić je naveo da je za očekivati da će Brčko već iduće godine, uz ove, i druge planirane projekte, biti veliko gradilište.

Memorandum će naredne sedmice u gradskoj Vijećnici potpisati gradonačelnik Brčkog i direktor SCO grupacije Ilija Studen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije