Izgradnja objekta za djecu s poteškoćama na Ilidži mogla bi početi uskoro

09.12.2019. 10:23 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja objekta za djecu s poteškoćama na Ilidži mogla bi početi uskoro

Riječ je o projektu koji je predstavljen u januaru prošle godine, a za koji je idejno rješenje uradio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Općina Ilidža počela je postupak eksproprijacije zemljišta na kojem će biti izgrađen objekt namijenjen za dječiji vrtić, dnevni centar za djecu s poteškoćama i centar za zdravo staranje u naselju Pejton. Riječ je o projektu koji je predstavljen u januaru prošle godine, a za koji je idejno rješenje uradio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Radi o zemljištu u vlasništvu JU Djeca Sarajeva KS, iz budžeta su izdvojena sredstva za naknadu u iznosu od 400.000 KM. 

Elvis Vreto, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, tražio je da se u budžetu Kantona za 2020. godinu planira iznos od minimalno 200.000 KM kao sufinasiranje izgradnje višenamjenskog objekta u Pejtonu-Općina Ilidža namijenjenog za dječiji vrtić, dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju i centra za zdravo starenje.

"Značaj izgradnje centra je višestruk, od potrebe za dječijim vrtićem do činjenice da na teritoriji Općine Ilidža ne postoji centar za djecu sa poteškoćama u razvoju kao ni centar za zdravo starenje. Tražim od Vlade i Minstarstva obrazovanja da usvoji i implementira inicijativu sufinansirajući navedenim sredstvima izgradnju u saradnji sa Općinom Ilidža. Općina Ilidža još 2018. godine izradila idejno rješenje, organizovala javnu prezentaciju izgleda budućeg objekta i jasno istakla opredijeljenost za izgradnju višenamjenskog objekta u naselju Pejton", rekao je Vreto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije