Demontirana kabina starog lifta na Ciglanama

13.12.2019. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Demontirana kabina starog lifta na Ciglanama

Vrijednost ovog ugovora iznosi oko 600.000 KM, a sredstva je osigurala Općina Centar.

U okviru obnove druge linije kosog lifta na Ciglanama su radnici firme "Euro Prost" iz Gračanice demontirali stare kabine kosog lifta, koje će zbog svoje dotrajalosti biti odvezene na gradsku deponiju.

S ovim je ispoštovana dinamika radova na realizaciji projekta zahvaljujući i povoljnim vremenskih uslovima. 

"Nakon što smo uklonili i odvezli kabinu naši radnici su krenuli s radovima na demontaži postojeće stare šinske trase. Paralelno sa ovim radovima u našim radionicama obavljamo pripremne radove za montažu novih šina i kabine kosog lifta, što podrazumijeva mjerenje i krojenje nove trase šina, pripremu elektroopreme i same kabine za prijevoz putnika. Također ćemo tokom ovih radova urediti i očistiti trasu prije samih završnih radova na montaži. Za ovaj projekat smo angažirali maksimalan broj radnika kako bismo ga okončali i prije predviđenog roka od tri mjeseca, što će naravno najviše zavisiti od vremenskih prilika i ukoliko ne bude ekstremnih padavina i hladnoća planiramo završiti poslove i prije zadanog roka", objasnio je Fikret Begović, iz firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica.

Vrijednost ovog ugovora iznosi oko 600.000 KM, a sredstva je osigurala Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800 hiljada KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM, saopćeno je iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije