Početak radova na izgradnji vodovodnog sistema za naselje Ostrožac na Uni

Investicije / PROJEKTI

Početak radova na izgradnji vodovodnog sistema za naselje Ostrožac na Uni

Radi se o projektu vrijednosti 200.000 konvertbilnih maraka. Dužina novog cjevovoda je oko 1.800 metara.

08.01.2020. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je Grad Cazin sa Švicarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC) i Resursnim centrom za vode i okoliš „Una Consulting“ iz Bihaća potpisao Memorandum o razumijevanju u okviru projekta „Sigurno vodosnabdijevanje naselja Ostrožac na Uni“ izvršeno je projektiranje vodovodnog sistema, a danas je potpisan i ugovor s izvođačem radova, piše cazin.net.

"Radi se o projektu vrijednosti 200.000 konvertbilnih maraka. Dužina novog cjevovoda je oko 1.800 metara, a radiće se rasteretna komora od 50 kubika koja je bitna radi smanjenja pritiska koji dolazi iz dijela koji je već u vodovodnom sistemu", kaže Ibrahim Mujakić, direktor JKP Vodovod, ističući da se radi o prvoj fazi radova koju finansira SDC.

Drugu fazu čini izgradnja cjevovoda dužine 2.500 m kojim bi se zamijenio postojeći cjevovod u naselju Dobrenica i Ostrožac na Uni, a za ovaj projekat je u Budžetu Grada predviđeno 250.000 konvertibilnih maraka.

"Mi u principu s ovim projektom završavamo cijeli obuhvat Grada Cazina s gradskim vodoopskrbnim sistemom. Naravno, u tom području imamo određene razvojne planove i projekte i zbog toga je takođe, bitno kvalitetno vodosnabdijevanje tog područja", naglasio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Radovi na prvoj fazi, koju izvode preduzeća „MN Redžić“ i „Regeneracija“, trebali bi početi ovih dana, a okončani početkom marta kada će biti nastavljena druga faza projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije