Izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija mosta u Goraždu počinje u martu

24.01.2020. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija mosta u Goraždu počinje u martu

Javno preduzeće Ceste Federacije BiH i u ovoj godini na području Grada Goražde realizovat će dva značajna projekta vrijedna 3,3 miliona KM.

JP Ceste Federacije BiH u 2019. godini na području Goražda je implementiralo četiri infrastrukturna projekta ukupne vrijednosti 4 miliona KM i to: raskrsnica na cesti M20 u Vitkovićima, zatim izgradnja trotoara na relaciji Vinarići – Baćci, izgradnja šetališta, odnosno, trotoara od semafora u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, odnosno, novog kružnog toka koji će biti izgrađen, do Novog Goražda. Četvrti, veoma značajan projekat odnosi se na rekonstrukciju ul. Kulina bana, zatim ul. Seada Sofovića Sofe.

J.P. Ceste Federacije BiH i u 2020. godini planira implementaciju još dva veoma važna projekata na području grada Goražda koji se odnose na potpunu rekonstrukciju Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnju kružnog toka u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, čija je ukupna vrijednost 3,3 miliona KM.

Kako bi razgovarali o detaljima realizacije pomenuta dva projekta naš grad danas su posjetili predstavnici J.P. Ceste Federacije BiH, gdje su u Maloj sali Gradske uprave održali sastanak na kojem se razgovaralo o tehničkim detaljima priprema za realizaciju pomenutih projekata, a prije svega o preusmjerenju saobraćaja u toku izvođenja radova, kao i o privremenom i trajnom izmještanju instalacija, kako na kružnom toku, tako i na mostu.

Govoreći o realizaciji projekata izgradnje kružnog toka i rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici, gradonačelnik Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao da je realizacija ovih projekata mogla početi u mjesecu novembru 2019. godine. 

"Zamolili smo Ceste Federacije BiH da odloži početak radova zbog zimskog perioda, jer moramo prekinuti saobraćaj preko pomenutog mosta u trajanju od 8 mjeseci. Na današnjem sastanku razgovarali smo o pripremama za početak realizacije ovih projekta i kako na najbolji način regulisati saobraćaj tokom izvođenja radova, kao i to kako da riješimo instalacije koje se nalazi na lokaciji, gdje se planira graditi kružni tok. Za 03. mart planirano je zvanično početak radova i ovom prilikom molimo naše građane da imaju razumijevanje tokom izvođenja radova", poručio je on.

Iz J.P. Ceste Federacije BiH najavljuju početak radova za mjesec mart, što je potvrdio vodeći inžinjer za objekte u ovoj firmi Behrudin Stroil.

''Ovo je prvi pripremni sastanaka pred početak radova koji će početi 03. marta 2020. godine. Danas imamo dvije teme i prva je preusmjerenje saobraćaja u toku izvođenja radova, gdje smo na sastanak pozvali relevantnne ljude ovoga grada. Ja sam prezentirao projekat preusmjerenja saobraćaja i uglavnom je projekat prihvaćen uz male sugestije koje će biti uvrštene i projekat ćemo predati saobraćajnoj policiji BPK-a. Druga tema je sama izgradnja kružnog toka i rekonstrukcija mosta i sastanku prisustvuju vlasnici instalacija kako bi našli najbolja rješenja, odnosno privremene i trajne položaje njihovih instalacija, jer će definitivno prilikom izvođenja radova doći do pomjeranja njihovih instalacija, kako na kružnom toku, tako i na mostu.''

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije