Općina Bihać podržava gradnju hidrocentrale "Unac"

21.02.2013. 08:24 / Izvor: eKapija.ba
Općina Bihać podržava gradnju hidrocentrale 'Unac'

O projektima Elektroprivrede BiH na području Općine Bihać u ovoj i narednim godinama, Emdžad Galijašević, općinski načelnik, razgovarao je jučer sa Nurijom Lipovačom, direktorom Elektrodistribucije Bihać i Mirsadom Bratićem, tehničkim direktorom

O projektima Elektroprivrede BiH na području Općine Bihać u ovoj i narednim godinama, Emdžad Galijašević, općinski načelnik, razgovarao je jučer  sa Nurijom Lipovačom, direktorom Elektrodistribucije Bihać i Mirsadom Bratićem, tehničkim direktorom. Razgovaralo se o rekonstrukciji niskonaponske mreže na području općine Bihać, izgradnji nove zgrade Elektrodistribucije u Bihaću, ali i o projektu izgradnje hidrocentrale na Uncu.

"Elektroprivreda BiH naše je javno preduzeće koje je i nosilac razvoja ovog kraja i Općina Bihać biti će na raspolaganju ovom javnom preduzeću u svim njegovim projektima. Otvoriti ćemo i priču o hidrocentrali Unac jer time želimo konačno imati stav struke i nadležnih institucija da li je lokacija pogodna za hidrocentralu čija vrijednost izgradnje bi koštala 200 miliona KM", kazao je načelnik Galijašević.

Direktor Elektrodistribucije Bihać upoznao je načelnika Galijaševića i sa skorim početkom rekonstrukcije ograde u Krupskoj ulici, čime će se povećati sigurnost pješaka , a ovaj projekat vrijedan je 50.000 KM.

"U toku prošle godine Elektroprivreda BiH investirala je u infrastrukturu u okviru naše poslovnice 16 miliona KM , a i ove godine planirana su sredstva za rekonstrukciju niskonaponske mreže i zadovoljni smo što smo u Općini Bihać našli sagovornika i partnera za naše projekte, pa i za osjetljivu temu oko izgradnje hidrocentrale na Uncu", kazao je direktor Lipovača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije