"Trgošped" započeo radove na milionskom projektu u Kaknju

19.03.2020. 13:29 / Izvor: Akta.ba
'Trgošped' započeo radove na milionskom projektu u Kaknju

Zvanično su započeti radovi na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo.

Zvanično su započeti radovi na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo. Radi se zasigurno o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u posljednje dvije decenije.

Nakon što je nedavno potpisan ugovor o izvođenju I faze radova na izgradnji dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo, firma "Trgošped" d.o.o. Kakanj kao izvođač radova uvedena je u ovaj milionski vrijedan posao, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Podsjećamo, svečanosti potpisivanja ugovora prethodila je 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj je usvojen Program utroška sredstava od koncesionih naknada, u sklopu kojeg se nalazi i projekat I faze izgradnje dionice ceste Donji Kakanj-Kondžilo vrijednosti 1.150.000 KM, čime su stvoreni neophodni preduslovi za početak izvođenja radova na izgradnji ove vrlo značajne saobraćajnice.

Radove su danas obišli načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor Zavoda za planiranje i izgradnju Općine Kakanj Zijad Neimarlija.

"Iako se nalazimo u izazovnom i nepredvidljivom periodu usljed pandemije korona virusa, neophodno je obezbijediti odvijanje i realizaciju zacrtanih ciljeva na optimalan način, jer životni tokovi kao takvi ne mogu u potpunosti stati", poručuju iz općine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije