Predloženo privremeno obustavljanje izgradnje zgrade Gimnazije u Trebinju

16.04.2020. 12:36 / Izvor: Akta.ba
Predloženo privremeno obustavljanje izgradnje zgrade Gimnazije u Trebinju

Iz štaba su pozvali sve građane Hercegovine da ostanu jedinstveni i složni.

Krizni štab Poslovnog sistema Swisslion za Hercegovinu predložio je predsjedniku ove kompanije Rodoljubu Draškoviću da privremeno obustavi izgradnju svoje zadužbine, nove zgrade trebinjske Gimnazije, i to dok traje ekonomska kriza, koja će, kako je Štab procijenio, ostaviti značajne posljedice kako po privredu, tako i po radnike, a čiji je glavni uzrok globalna pandemija novog virusa korona, prenosi Trebinjelive.info.

Štab u saopštenju navodi da će novonastala ekonomska kriza biti najveća do sada, koja će sa sobom donijeti probleme nezaposlenosti, nedostatka posla, smanjenja ili nedostatka izvora prihoda.

"Swisslion mora da nastavi sa pružanjem pomoći kako stanovništvu, tako i privredi, jer ovaj poslovni sistem uspješno posluje i u ovom periodu vanrednog stanja i mora ostati točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine", navodi se u saopštenju štaba.

Iz štaba su pozvali sve građane Hercegovine da ostanu jedinstveni i složni.

Krizni štab ove kompanije će zasjedati sve dok traje ekonomsko-socijalna kriza i ima obavezu da u kontinuitetu prati stanje, donosi odluke i mjere i o istima obavještava javnost.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije