Nastavak izgradnje obaloutvrde u Žepču

05.05.2020. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Nastavak izgradnje obaloutvrde u Žepču

Završetkom predviđenih radova, građani će dobiti još jedan uređeni dio samog središta grada za šetnju i rekreaciju.

Kroz samo središte općine Žepče, nastavljaju se radovi na uređenju obaloutvrde rijeke Bosne. 04.svibnja 2020. godine, potpisan je još jedan Ugovor o izvođenju radova „Uređenje lijeve obale rijeke Bosne u Žepču, dužine 170 metara“.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko, direktor „Agencije za vodno područje rijeke Save“ Sarajevo Sejad Delić i direktor poduzeća „Gradnja 1“ d.o.o. Tešanj, Mevludin Bećiragić. Potpisanim ugovorom Agencija za vodno područje rijeke Save je osigurala sredstva u iznosu od 149.749,56 KM.

Realizacijom ovih radova u potpunosti će se završiti uređenje lijeve obale kroz urbani dio Žepča.

Posljednjih 6 godina aktivno se izvode radovi na uređenju obaloutvrde, a u skorije vrijeme očekuje se početak radova na izgradnji obaloutvrde na desnoj strani rijeke Bosne. Za uređenje desne obale, Općina je osigurala projektnu dokumentaciju i u tijeku je izdavanje potrebnih odobrenja za gradnju.

Dosadašnjim uređenjem uz rijeku koja protječe kroz samo središte grada, Žepče je dobilo novu šetnicu koju koristi velik broj sugrađana za rekreaciju i odmor. U suradnji sa SRD „Bosna“ izgrađene su i pozicije za ribare zahvaljujući čemu je ribolovna staza u Žepču prošle godine proglašena za najljepšu ribolovnu stazu u BiH.

Završetkom predviđenih radova, građani će dobiti još jedan uređeni dio samog središta grada za šetnju i rekreaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije