Ministarstvo kulture i sporta KS podržat će projekte na stadionu Koševo

14.05.2020. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Ministarstvo kulture i sporta KS podržat će projekte na stadionu Koševo

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji teniskog centra, kao i pomoći ustanovama na području općine Centar.

Ministar kulture i spora Kantona Sarajevo Kenan Alikadić održao je danas sastanak sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem sa kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“, ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.

Istaknuto je kako će Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojiti finansijska sredstva koja su neophodna kako bi stadion ispunio uslove, propozicije i zahtjeve FIFA- e i UEFA-a za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica.

"U Budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajna sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice", istakao je ministar Alikadić.

Ovom prilikom, načelnik Ajnadžić je informisao ministra da je Općina Centar objavila Javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona „Asim Ferhatović Hase“, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu ulaza posjetioca na stadion (sa čitačima i barijerama). Ovaj Projekt u vrijednosti od 385.975 konvertibilnih maraka finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji teniskog centra, kao i pomoći ustanovama na području općine Centar.

Najavljeno je da će uskoro biti potpisan sporazum Općine Centar i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo o ulaganjima u stadion na Koševu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije