Kreće rekonstrukcija prometnice u poduzetničkoj zoni Žabljak

16.06.2020. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Kreće rekonstrukcija prometnice u poduzetničkoj zoni Žabljak

Projekat podrazumijeva radove na rekonstrukciji i asfaltiranju makadamske prometnice na potezu između poduzeća "Preiss" Usora i "Imaco" Usora u poduzetničkoj zoni Žabljak.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave i odabira izvođača radova, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić potpisao je sa najpovoljnijim ponuditeljem, poduzećem "Dobojputevi'' d.d. Doboj Jug, Ugovor o izvođenju radova na projektu: "Rekonstrukcija, modernizacija i asfaltiranje prometnice u poduzetničkoj zoni Žabljak".

Projekat podrazumijeva radove na rekonstrukciji i asfaltiranju makadamske prometnice na potezu između poduzeća "Preis" Usora i "Imaco" Usora u poduzetničkoj zoni Žabljak.

Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a pružatelj usluga nadzora nad radovima u ovom projektu je firma "IngART" d.o.o. Žabljak Usora.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 289.374,93 KM sa uračunatim PDV-om. Sredstva su osim Proračunom općine Usora osigurana i grant sredstvima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta putem poticajne mjere "Grant shema za Unaprijeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“, i to u iznosu od 210.000,00 KM.

Ugovor je ispred izvođača radova ''Dobojputevi“ d.d. Doboj Jug potpisala direktorica Saća Prnjavorac, diipl. iur, a ispred nadzora Mario Čolić, dipl. ing. građ. direktor "IngART“ d.o.o. Žabljak Usora.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije