Bingo stiže u Gacko, Drašković najavio ulaganja u agro-industriju

18.06.2020. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Bingo stiže u Gacko, Drašković najavio ulaganja u agro-industriju

Razvoj Gacka, sa akcentom za podupiranje privrede a time i otvaranje novih radnih mjesta, samo su neki od povoda jučerašnjeg radnog sastanka.

Razvoj Gacka, sa akcentom za podupiranje privrede a time i otvaranje novih radnih mjesta, samo su neki od povoda jučerašnjeg radnog sastanka i posjete Opštini Gacko vlasnika kompanije "Swisslion", Rodoljuba Draškovića i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mirka Šarovića. 

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, sastanak je ocijenio konstruktivnim i konkretnim, baziranim na ranijim razgovorima kako doprinijeti razvoju naše opštine, a samim tim i Hercegovine uopšte.

"Imali smo jedan dobar i konstruktivan sastanak. Gospodin Drašković sa svojim saradnicima iz uprave i menadžmenta u Trebinju je razvio jedan odličan posao. Mi smo ranije razgovarali o mogućem ulaganju njegove kompanije u opštinu Gacko, a danas smo donekle i konkretizovali takvu mogućnost. Gospodinu Draškoviću se najviše sviđa ideja da se formira jedna zadruga srpskih domaćina koji bi htjeli zajedno sa njim, da bi on značajnija sredstva u budućnosti uložio u opštinu Gacko za razvoj reproduktivnog centra sivog gatačkog govečeta u saradnji sa lokalnim farmerima. Posebno mi se dopala ideja gospodina Draškovića da ide u konkretne dogovore sa domaćinima o formiranju zadrugarskog sistema, gdje bi svi ulagali u nekom procentu, a Opština bi sa značajnijim sredstvima pomogla da otvorimo nova radna mjesta i da poboljšamo stočni fond. To je početna ideja koja se rodila ranije, ali je danas konkretnije govoreno o tome. Na to bi se nadovezali i drugi sadržaji", istakao je Radmilović.

Učesnici jučerašnjeg sastanka osvrnuli su se i na problem svih lokalnih zajednica i opština koje ne gazduju poljoprivrednim zemljištima. Iz tih razloga Narodnoj skupštini RS uputiće deklaraciju u kojoj će tražiti da se to stanje promijeni, budući da od toga umnogome zavisi bilo kakav napredak i razvoj.

"Stavili smo akcenat na razvoj privrede Hercegovine i potrebu da vratimo mladost u Gacko, da obezbijedimo perspektivu boljeg života stanovništva ovdje. Nadam se da ću u narednom periodu dati maksimalan doprinos u razvoju privrede Gacka", rekao je Drašković, ističući da su privredne perspektive jedino ostvarive zajedničkim naporima svih faktora koji mogu tome doprinijeti.

Drašković kaže da je njegov program za agro-industriju jasan, a u okviru kojeg se, kako je već rečeno, između ostalog nalazi i izgradnja reproduktivnog centra za gatačko sivo goveče, te razvoj ovčarstva, kontinentalnog turizma i povezivanje regije sve do Кalinovika.

"Кompanija Bingo će otvoriti tržni centar ovdje u Gacku, a sa njima ću isto raditi jedan dio svog programa", dodao je Drašković.

Sa Šarovićem je razgovarano o širem razvoju Hercegovine. Podržao je prijedloge i iskustva Draškovića, uz ideju da se sa drugim privrednicima iz Hercegovine iznjedri jedan program koji bi bio vizija razvoja u narednim godinama, te da se svi resursi vraćaju opštinama, što, kako kaže, to sada nije slučaj.

Načelnik opštine, Milan Radmilović, najavio je novi sastanak već za narednu sedmicu, na kojem će se razgovarati o objektu bivše fabrike "Dekorativa" koju je prošle godine kupila kompanija "Bingo". Кako je nagovijestio, na tom lokalitetu u planu je otvaranje značajnog kapaciteta kako iz oblasti trgovine, tako i proizvodnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije