Radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u TK

06.07.2020. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Radovi na putnim pravcima ugrožavaju poslodavce u TK
OTVORI GALERIJU

Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizira nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje, saopćeno je i Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona.

Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (općina Tuzla) i Dreniku (općina Srebrenik).

Također velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih  dionica u cijelosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete.

"Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova", ističu poslodavci. 

Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete, navodi se u saopćenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije