Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u poslovnoj zoni Sadnice

10.07.2020. 13:42 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u poslovnoj zoni Sadnice

Rok za realizaciju kanalizacione mreže je četiri mjeseca.

Nakon što su okončani radovi na izgradnji vodovodne mreže i distributivnog cjevovoda na lokaciji poslovne zone Sadnice u Banovići Selu, ovih dana su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

"Poslovna zona ima riješeno pitanje vodosnabdijevanja i to je veoma značajan korak u procesu unapređenja poslovne zone, koji će izgradnjom kanalizacione mreže biti zaokružen. Poslovna zona Sadnice je trenutno jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje na području opštine Banovići jer će  obezbijediti bolje uslove za razvoj poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta", istakao je načelnik Midhat Husić.

U ovkiru predviđenih radovi na izgradnji kanalizacione mreže, izvršit će se pripremni i zemljani radovi, geodetsko snimanje i iskoličenje trase, premještanje i usklađivanje sa projektom poštanskih i vodovodnih instalacija te ugradnja konsktruktivne armature.

U završnoj fazi će uslijediti montaža cijevi, poklopaca i drugih radova predviđenih projektom izgradnje kanalizacione mreže.

Radove izvodi firma Rial-Šped iz Doboj Istoka, a sredstva  u iznosu 210.731 KM obezbijeđena su iz općinskog budžeta za tekuću godinu. Rok za realizaciju kanalizacione mreže je četiri mjeseca. Nakon izgradnje kanalizacione mreže krenut će se u izgradnju putne komunikacije u Poslovnoj zoni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije