Stadion Vlajko Petrović na Palama dobit će certifikovanu atletsku stazu

04.08.2020. 09:52 / Izvor: Akta.ba
Stadion Vlajko Petrović na Palama dobit će certifikovanu atletsku stazu

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor firme "Mibral“ iz Sarajeva Maja Bralović-Smit potpisali su ugovor o izgradnji atletske staze na stadionu "Vlajko Petrović“ na Palama za koju je grad obezbijedio 391.559 KM.

Vuković je istakao da ovaj projekat ima višestruk značaj za opštinu, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Fudbalski klub „Romanija“, kao i za brojne rekretivce.

"Ova atletska staza će imati značaj i za turizam s obzirom da sve više sportskih ekipa boravi na pripremama na području Pala i Jahorine, a ovaj sadržaj će ih još više privući“, rekao je Vuković.

Podsjetivši da se, nakon rekonstrukcije zgrade Kulturnog centra Pale, pristupilo ovom važnom projektu, Vuković kaže da očekuje od izvođača da posao završi u roku od 90 dana, a možda i prije.

On je najavio da će u toku iduće sedmice grad raspisati proceduru za izbor izvođača za rasvjetu za ovaj objekat.

Smitova je zahvalila investitoru na ukazanom povjerenju, istakavši da radovi počinju 4. avgusta i da se nada da će biti završeni prije roka, ukoliko to omoguće vremenski uslovi.

"Mibral“ je vođa konzorcijuma, a ugovor će realizovati zajednička grupa ponuđača „Mibral“ i „Top-sport“ iz Bijelјine.

Direktor firme „Top-sport“ iz Bijelјine Miroslav Đukić istakao je da je riječ o certifikovanoj atletskoj stazi deblјine 13 milimetara u dva sloja, pri čemu je prvi deblјine 10 milimetara, a završni sloj se radi u dvije ruke takozvanim „špric sistemom“.

Đukić je naglasio da je firma licencirana za izvođenje završnih radova i da su svi materijali od renomirane firme iz Njemačke.

"Nadamo se da ćemo u što kraćem roku završiti radove i da će najkasnije do 20. septembra Pale dobiti jednu sertifikovanu atletsku stazu“, rekao je Đukić.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Boro Cicović istakao je da će atletska staza značiti mnogo za razvoj Fakulteta koji je dobio prostorije u dvorani „Peki“.

Cicović je najavio da će se sa sjeverne strane dvorane „Peki“ graditi bazen i još neki sadržaji, što će služiti za praktičnu nastavu studenata, a koristiće i građanima Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Fudbalskog kluba „Romanija“ Saša Lasica istakao je da mu je čast što je danas domaćin ovog događaja jer je ovo jedan veliki projekat koji će svima dobro doći, dodavši da već imaju ponude inostranih reprezentacija da dođu na pripreme.

On je rekao da će dok traju radovi FK „Romanija“ utakmice igrati na gostujućem terenu.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije