Na lokaciji Aerodroma Mahovljani izvode se inžinjerijske aktivnosti

07.08.2020. 14:31 / Izvor: Akta.ba
Na lokaciji Aerodroma Mahovljani izvode se inžinjerijske aktivnosti

Komandant lokacije Mahovljani pukovnik Goran Miletić je kroz informativni brifing upoznao zamjenika ministra Okolića sa trenutnim inžinjerijskim aktivnostima.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić obišao je danas lokaciju Aerodroma Mahovljani u Banjoj Luci, gdje pripadnici Oružanih snaga BiH obavljaju inžinjerijske aktivnosti na uređenju te lokacije.

U pratnji zamjenika ministra Okolića bili su i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalpukovnik Gojko Knežević i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić.

Komandant lokacije Mahovljani pukovnik Goran Miletić je kroz informativni brifing upoznao zamjenika ministra Okolića i njegove saradnike sa trenutnim inžinjerijskim aktivnostima i neophodnim resursima za nastavak uređenja lokacije.

Zajedno sa najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, obilazak lokacije, između ostalih, izvršio je i direktor Javnog preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“ Milan Račić, koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane BiH sa tim preduzećem.

Zamjenik ministra Okolić, kao i generali Knežević i Ilić, obećali su nastavak podrške i osiguranje resursa za uređenje lokacije u narednom periodu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije