Za obnovu Centra za kulturu "Zuhdija Žalić" odobreno 265.000 KM

11.08.2020. 07:56 / Izvor: Akta.ba
Za obnovu Centra za kulturu 'Zuhdija Žalić' odobreno 265.000 KM

Općina Velika Kladuša je jedna od rijetkih u Federaciji čijom aplikacijom su tražena novčana sredstva za razvoj kulturnog života lokalne zajednice.

Federalno ministarstvo finacija odobrilo je općini Velika Kladuša novčanu podršku iz Budžeta Federacije BIH u iznosu od 265.000 KM za obnovu i rekonstrukciju JU Centra za kulturu „Zuhdija Žalić“ u Velikoj Kladuši.

Nakon što je usvojen Program aktivnosti Vlade FBiH za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa, Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih budžetom FBIH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu financija sa pozicije “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – kantoni, gradovi i općine,” ovoj općini su odobrena sredstva za sufinanciranje pomenutog projekta.

Inače, općina Velika Kladuša je jedna od rijetkih u Federaciji čijom aplikacijom su tražena novčana sredstva za razvoj kulturnog života lokalne zajednice.

Priliv sredstava očekuje se u roku od 30 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije