Banjaluka dobila nove bicikle za "Bl bajk" i parking za dvotočkaše

14.08.2020. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Banjaluka dobila nove bicikle za 'Bl bajk' i parking za dvotočkaše

Grad Banja Luka je u oktobru prošle godine izabran za implementaciju pilot projekta, koji je podrazumijevao poboljšanje uslova iz oblasti urbane mobilnosti.

U okviru projekta "Podrška jedinicama lokalne samouprave u RS u promociji održive urbane mobilnosti", Banja Luka je dobila parking za bicikle, sa nadstrešnicom, i nove bicikle za sistem "Bl bajk".

Ovaj projekat realizovao je Savez opština i gradova RS, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, a  kojeg sprovodi GIZ u ime njemačke vlade.

Grad Banja Luka je u oktobru prošle godine izabran  za implementaciju pilot projekta, koji je podrazumijevao poboljšanje uslova iz oblasti urbane mobilnosti.

"U okviru navedenog projekta odobrena su nam finansijska sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 6.000 evra, kojim su finansirni novi  bicikli za “Bl bajk” i natkrivena nadstrešnica za parkiranje bicikala sa 14 mjesta na lokaciji tzv Kraševog parkinga", naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, ovim projektom doprinosi se proširenju mreže “Bl bajk”, kao i poboljšanju uslova za parkiranje bicikala.

"Cilj projekta je da stanovništvu i turistima bicikl bude dostupan za obavljanje dnevnih aktivnosti, a u cilju popularizacije zdravog načina života, kako bi se što više koristili zdravi oblici prevoza, a što manje motorna vozila", zaključili su iz resornog odjeljenja.

Saradnja, u oblasti urbane mobilnosti, između Grada Banja Luka, SOGRS i GIZ Njemačka uspješno se odvija od 2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije